IBG

IBG (Ib G. Jensen A/S) blev grundlagt i Lemvig i 1974 som en all-round konstruktions- og entreprenørvirksomhed. Siden da har virksomheden udviklet sig til en sund og økonomisk stærk enhed, der håndterer erhvervsbyggerier som både turn-key bygherre og hovedentreprenør, samtidig med, at vi fastholder vores kernekompetence: Anlægsbyggeri.

Vores virksomhed består af to primære divisioner: Egen produktion og kommercielt byggeri.

Egen produktion enheden arbejder med tre hovedområder:

• Byggeri
• Kloakering og
• Betonarbejde

Denne division har ca. 60 medarbejdere, som er specialister i beton, fortov (og lign.), udgravninger og kloakeringsopgaver.

Vi har mange års erfaring med etablering og udvidelse af vindmølleparker og vindmølle testcentre, deriblandt forskellige typer af rør- og kanalføringsopgaver, såvel som udviklingsopgaver på byggepladser.

Derudover har virksomheden sit eget laboratorie, hvor vi kan udføre en række forskellige jordtypeanalyser, men også workshops, hvor vi udfører mindre reparationer og vedligehold til maskiner m.m. og hvor vi forbereder forskellige slags forskalningsopgaver, skilte og lignende.

Sikkerhed spiller en stor rolle hos IBG
OHAS-organisationen ved IBG arbejder utrætteligt med at forbedre arbejdsmiljøet i virksomheden. Organisationen fastholder et bredt perspektiv og er fuldt ud bevidst om alle de aspekter og forhold, der kan opstå i en arbejdsproces – fra byggepladsen til kontoret. Alle professionelle dele af virksomheden er repræsenteret her og de arbejder med de udfordringer, der kan opstå fra dag til dag.

Kvalitetssikring
Kvalitetssikring er et fokusområde for ejere af byggerier og det er et fokusområde for IBG, som arbejder med et digitalt system, der hedder Ajour. IBG giver ejere adgang til systemet, så de kan følge projektet hele vejen og hele tiden. Dette medvirker til at skabe transparens i processer for alle parter og medvirker til at sikre, at alt lever op til den forventede kvalitet.

Social ansvarlighed
Ved IBG anser vi det sociale ansvar som værende en naturlig del af vores hverdag og vores virksomhed. Vi tager ofte praktikanter – på alle niveauer og vi hjælper gerne med at få mennesker ind på arbejdsmarkedet i en atmosfære af gensidig respekt.

Cirka ti procent af medarbejderne hos IBG er lærlinge. IBG ser det som værende væsentligt at bidrage til at uddanne nye talenter til industrien, og 90 procent af de lærlinge vi uddanner, bliver i virksomheden efter at have afsluttet deres uddannelse. Vi mener og tror, at dette skyldes, at vi giver mennesker ansvar samtidig med at vi udvikler dem fagligt, og samtidigt med, at vi taler respektfuldt til hinanden.

Bæredygtighed og det grønne Mindset
Igennem de senere år har vi gennemført en række LAR-projekter, såvel som andre typer projekter, der integrerer brugen af bæredygtige produkter, hvilket kan være bæredygtigt beton, genanvendt plastic eller andet. I virksomheden fokuserer vi kraftigt på at optimere og mindske brændstofforbruget i vores maskinpark og vi har faktisk en medarbejder ansat til at monitorere vores maskinførere og til at træne dem i at minimere brændstofforbruget ved udgravningsopgaver. Overordnet set har virksomheden en virkelig stor prioritering af at bedre mulighederne for de grønne løsninger.